Руското министерство на вътрешните работи обяви в петък за издирване признатия

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви в петък за издирване признатия
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване писателя Борис Акунин

Руското министерство на вътрешните работи обяви в петък за търсене приетия за непознат сътрудник публицист Борис Акунин (Григорий Чхартишвили). 

Съобщението бе оповестено в базата данни за търсене на министерството, оповестява " Интерфакс ".

В него се споделя, че Григорий Шалвович Чхартишвили, роден през 1956 година, се търси по член от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 18 декември Следственият комитет разгласи образуването на наказателно дело против Акунин. Той е обвинен в обществено оправдаване на тероризма и обществено разпространяване на съзнателно погрешна информация за дейностите на въоръжените сили (чл. 205.2, член 207.3 от Наказателния кодекс).



На 13 януари Акунин към този момент бе включен в листата с " задгранични сътрудници " на Руската федерация.

Писателят напусна Русия още през 2014 година, след анексирането на Крим, като още тогава се изказваше неласкаво за съветските управляващи. Негова е репликата - " имам чувството, че страната ми е окупирана от врага ". След началото на нашествието на Русия в Украйна през 2022 година Акунин разгласи началото на нова и страшна ера и от Англия дружно с други съидейници сътвори фонд за поддръжка на Украйна наименуван " Истинската Русия ".

" Аз до самия край не можех да допускам, че Путин ще стартира тази неуместна война. И сгреших. Винаги съм вярвал, че в последна сметка ще победи разсъдъка - и сгреших. Победи безумието. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР